това, което е за обслужване на клиенти

В тези дни на конкурентни пазари, на бизнес, който превъзхожда в обслужването на клиентите е този, който не само ще запазят своята позиция, но расте. Може да се отговори на въпроса “Какво е Обслужване на клиенти” с думите, че тя е за “над” на очакванията на клиента, а не само “отговаря” тях. Това не е само за продукта или услугата, които се продават, а за грижа за хората, които ги купуват от вас.

Като страхотен продукт трябва да бъде първата стъпка. Всеки харесва качеството, още повече ако е на конкурентни цени с други подобни продукти. Ако направите себе си продукт, вижте какво можете да направите, за да подобри начина, по който изпълнява, какво е направена от, как се сравнява с другите. Ако можете да направите най-добрия продукт е в рамките на ценовия диапазон, клиенти не само ще купуват от вас, но те ще препоръча на другите да купуват от вас също.

Така, че имате страхотен продукт и си клиентска база расте – как е вашата предварителна и следпродажбено обслужване правиш? Не много хора мислят за това как да продава продукта, но тя все още е буквално служи на клиента. Колко от нас са се остави телефона на някой, който е бил даден на незавидната задача на нежелани телефонни обаждания на клиентите да се опита да продаде стоки?

Студената призвание и продажби налягане са две области, които са успели да продават лошо име, особено ако те са устойчиви, повтарящи се и съвсем очевидно толкова отчаяни да направи продажба, че те стават агресивни. Това най-категорично не е това, което е за обслужване на клиенти. Повечето от нас биха предпочели да направим собствено проучване на пазара, когато търсят да купят нещо и Интернет направи всичко много по-лесно. Ако искате да изгради своя клиентска база, да имате уеб сайт е от съществено значение, а не опция. Клиентите могат да се вгледате в продукта, да разберете повече за него и след това се свържем с вас, ако те се интересуват. Ако се регистрират в сайта си, вие сте в състояние да се изгради списък с потенциални клиенти също да се свържете с тях отново на по-късна дата.

Тя може да изглежда, от това, което е написано по-горе, че няма място за човек на човек продава повече. Точно обратното е случаят, от изследването, което са направили, става ясно, че повечето клиенти биха приветствали говори с някой, който е добре осведомен за продукта (това е важно малко!) И е в състояние да разреши всички проблеми бързо. Кол центрове в Индия може да бъде по-евтино да тече от местните, но операторите се разбере това, което продуктът е, те дори искат да?

С най-добрата воля в света, нещата могат да се объркат. Например, може да има дефектни произведени партидите, или ако се предлага услуга, някой не се яви на среща. Жалби започнат да идват и да можете да си завреш главата в пясъка и да го игнорирате или да допусне грешка и да се опита да поправи ситуацията с удовлетвореността на всеки. Добро обслужване на клиентите винаги ще вземе втория път. Защо? Тъй като се занимават с проблема бързо и ефективно, че клиентът отива щастлив и ще кажа на приятелите си какво е добра организация и да сте. Пренебрегването проблеми или просто не решаването им бързо и задоволително наистина дразни клиентите и те няма да ви препоръчвам на други хора. Според проучване, 68% от клиентите ще остави доставчик, ако се сблъскат с отношението на безразличие.

Личен пример сега. Колата ми се счупи, не прекалено далеч от местен гараж. Аз им звънна и без колебание, те заявиха, че ще отида и си взема колата и да я поправи. Обадиха ми се по-късно през деня, за да ми каже колко ще струва и не искам те да го поправим (Gold звезда не. 1). Те заявиха, че ще се откаже от разходите за събирането на колата, тъй като не е твърде далеч от гаража (Gold звезда не. 2). Те ремонтира колата и се е убедил, че всичко останало е наред твърде – без допълнителни разходи (Gold звезда № 3.). Една седмица след ремонта, те ми се обади да пита дали всичко е наред и все още е там нещо друго, те биха могли да направят за мен (Gold звезда не. 4, 5, 6 и 7!). Бях изключително доволни от обслужването и са закупили автомобили от тях, тъй като и препоръчва на гараж към приятели също. За мен това е отговорът на въпроса “какво е обслужването на клиентите?”. Няма по-добра реклама на доставчика на стоки или услуги или от страхотно обслужване на клиентите.