ползите от тютюнопушенето извън врати

Трудно е да се види от полза за непушачи външен когато тютюн за пушене, по принцип е вредна дейност. Обратно, проучвания показват, че пушенето на открито е добре за не само невинни минувачи, но пушачите, както добре.

Например, когато пушачите да изберат да светне навън, те са подложени на не толкова на летливи частици (RSP) нива. С по-малко контакт идва по-малко заплаха от развитие на значителни здравословни проблеми. При пушачите се събират на закрито, като в случай на механа ситуация, те не само се излагат на тяхното индивидуално задушаване с дим, но втората ръка дим на другите. Пушенето, както и втора ръка дим са свързани към фатални заболявания и здравословни проблеми, включително рак и нарушение на сърдечния.

Пушачите, които се изискват отвън също са по-малко може да се пуши. Това е вярно, главно по време на студените сезони, когато пушачите изберат да останат вътре, а не носят извън сезона. Работодателите също намери, че пушачите, които трябва да напуснат сградата отнеме по-малко дим паузи. Тези резултати предполагат, подобрение в производството улеснено от намалено количество на почивките.

Пушене извън вратите също така намалява опасността от пожар. В действителност, Old правителството на Нова Зеландия Сградата е първото предприятие към открита извън закона пушенето поради тази причина. Сградата, която е втората основна дървена сграда в света, основана на тази политика през 1876 година.

Друга изгода за пушене извън е прав ти път на пепел от затворен в къщи, което е голяма бъркотия и изисква редовно почистване нагоре. Докато пепел и угарки са отстранени от затворени помещения, проблемът с боклука извън фас сега възниква. Пушачите са склонни да отговарят на същите места на открито за дим, предизвиквайки купища непривлекателни отпадъци фас за входни начини съсипват и впечатлението на фирми и организации в цялата страна. Системата за прочистване извън кошчето цигара е да го контролира в открит пепелник, който може да побере hunderds ако не и хиляди фасове.

Като цяло, най-здравословната полза за пушенето не се прави всичко това. Въпреки това, за много хора, това не е желаната опция. Пушачите, въпреки това, може да подобри уелнес на другите и себе си, като пушат навън, като по-малко почивки, и като бъде внимателен с непушачите.