не се плаща това, което ти си струва

Много хора се оплакват, “Аз не съм се плаща това, което ще си струва.” Разбира се, че не се плаща това, което те са си струва. Никой не получава заплащане, което те са си струва. Защо? Защото това, което ти се плаща за извършване на услугата, няма нищо общо с вашата стойност. Какво го прави трябва да правим с е на стойност (стойността) на услугата, която изпълнява.

Някак си много от нас са погрешно започват да вярват, че ние сме това, което правим. Това не е вярно. Кои сме ние и какво правим са две отделни неща. Те са свързани, но различни. Как са свързани те? Това, което правим, е отражение на кой и какво ние вярваме, за да бъдем и какво ние вярваме, за да бъдем в състояние да. Това е директна проява на нашите мисли. Но нашата вътрешна стойност е безкраен, тъй като ние имаме силата да избираме нашите мисли.

Ти не си твоята работа, нито пък си заслужава това, което се плаща. Всъщност, никой не може да се плати това, което си струва. Това е невъзможно, защото вие сте безценен, уникален, един-на-а-вид, редки.

Разбирайки, че нашата стойност и това, което се плаща отделни можем да се справим с тях поотделно (и по-малко емоционално). След това може да перифразирам жалбата ни под формата на въпрос: Как мога да се плаща повече?

Ако това, което се плаща за е стойността на услугите, които извършва, то тогава следва, че, ако искате да спечелите повече пари тогава трябва да извърши услуга, която е по-ценен от този, който изпълнява сега. Така че, използвайте този прекрасен ум на твоя и си задайте въпроса: “Какво талант, умение или идеята да притежават, че ще:

– С изключение на някой време и пари
– Направи живота или работата по-лесно или по-удобно
– Увеличаване на друг талант, умения или капацитет за реализация в живота

Както Наполеон Хил посочи, когато използвате този невероятен инструмент, наречен ума си вие можете буквално да “Мисли и порасна Богат”.